Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 Tanssikurssit Nuorisoseurantalolla

 

                                             Tule mukaamme tanssin maailmaan yksin tai parin kanssa!

                                                           Tunneilla on vapaaehtoinen parinvaihto!

 

                                             Opettelemme erilaisia tanssilajeja hauskalla ja helpolla tavalla.

                                         Ensimmäinen tunti on ilmainen tutustumiskäynti, tule kokeilemaan.

                             Ota tanssitunneille mukaan tanssi- tai urheiluvaatteet, vesipullo sekä iloinen mieli.

                                

                                                          Tervetuloa – sekä uudet että vanhat oppilaat!

 

                                                    Syyslukukausi alkaa ke 6.9.2023

                                                           

                                                         

 

                                                       

 

                                                                     Tule kurssille ainoastaan terveenä!

 

Paritanssi

 

Paritanssikurssilla tanssimme lavoilla yleisimmin tanssittuja tansseja, kuten foksi, tango, valssi, fusku, jive ja cha cha. Otamme ryhmän toiveet huomioon. Kurssi sopii kaikenikäisille.

 

Opettajana on diplomitanssinopettaja Aune Koskela. Vuosien kokemuksellaan hän opettaa eri tanssien perusteet ja hienoudet selkeästi, hauskasti ja helposti omaksuttavasti.

 

Aluksi kertaamme tanssien perusteet, minkä jälkeen etenemme jatkotasoille ryhmän toiveiden mukaan. Voit tulla yksin tai parisi kanssa, erityisesti viejät ovat tervetulleita. Tunneilla on parinvaihto, joten kaikki pääsevät tanssimaan! Saat tanssiopetuksen ohessa myös opastusta vienti- ja seuraamistekniikoissa.

 

Kullakin harjoituskerralla tanssimme kahta tanssia, syksyllä 2023 alkutansseina rumba-bolero ja kuviohumppa.  Jatkossa valitsemme tanssit noin 15 tanssin joukosta, joista kurssilaiset saavat äänestää suosikkejaan. Harjoittelemme kutakin tanssia neljällä peräkkäisellä harjoituskerralla, minkä jälkeen vaihdamme uusiin tansseihin.

 

Lavoilla tanssittavat tanssit voi jakaa vakio-, lattari-, swing- ja perinteisiin tansseihin. Näistä vakio- ja perinteiset tanssit ovat ns. liikkuvia tansseja, joissa tanssilattiaa kierretään vastapäivään eli tanssinsuuntaan. Suurin osa lattari- ja swing-tansseista tanssitaan paikallaan ja niitä kutsutaankin myös ”kädenalitansseiksi”. Lavoilla useimmiten tanssittavia vakiotansseja ovat valssi, humppa, blues, hidas valssi, foksi, hidas foksi ja tango; lattareita cha cha, rumba-bolero ja joskus samba.

 

Paritanssiryhmä keskiviikkoisin klo 18 19.30
                                                                                
Kurssin hinta 45 €/hlö/lukukausi

Ensimmäinen tunti on ilmainen tutustumiskäynti

Lisätietoa:
diplomitanssinopettaja
Aune Koskela

sposti: aune.koskela@tanssipartner.fi

 

 ____________________________________________ 

 

Salonkitanssi

 

Miltä tuntuisi pukeutua tanssiaisiin todella juhlavasti, tanssia tyylikkäitä salonkitansseja ja nauttia menneiden vuosikymmenten glamourista?

 

Salonkitanssiryhmämme ylläpitää ja uudistaa juhlatanssiperinnettä harjoittelemalla säännöllisesti näitä tansseja, joita ovat mm. kikapo, krakoviak, pas d’Espagne, wengerka ja hieman uudempi royal empress tango. Siis samoja, joita tanssitaan mm. lukioiden vanhojentansseissa. 

Salonki- eli juhlatanssit ovat 1800-luvun sekä 1900-luvun alun muotitansseja. Ne ovat aikoinaan antaneet vaikutteita kansantansseihin ja toisinpäin. Alkuperäiset juhlatanssit ovat yleensä kuitenkin olleet taitavan tanssimestarin suunnittelemia, ja pyrimmekin vaalimaan ja opettelemaan näitä alkuperäisiä koreografioita, asentoja ja liikkeitä, toki mahdollisuuksiemme mukaan. 

Ohjelmistoomme kuuluu myös muita vanhoja seuratansseja eri maista ja kulttuureista. Harjoittelemamme tanssit eivät ole teknisesti vaikeita, silti mukaan mahtuu vauhdikkaitakin tansseja. Ne ovat mukavaa liikuntaa ja yhdessäoloa, ja kuten vanhoissa tanssiaisissa aikoinaan, myös seurustelulle ja uusille tuttavuuksille on aina aikaa!

 

Ryhmällämme on muutama esiintymiskerta vuodessa. Esiintyminen on vapaaehtoista, mutta ne antavat hyvin motivaatiota harjoitteluun. Esityksen ollessa lähestymässä keskitymme esitystansseihin ja harjoittelemme noin neljää tanssia useampana harjoituskertana. Esityksemme ovat joko perinteisiä juhlatansseja tai vauhdikkaita 30-luvun rag- ja charleston-tyyppisiä tansseja. Esityksiin pukeudumme luonnollisesti esityksen aikakauden ja tyylin mukaisesti. Juhliin taas kertaamme vanhoja salonkitansseja kuten pas d’Espagne.

 

Olemme tehneet yhteisiä tanssiretkiä hienoihin salonkitanssiaisiin eri puolille Suomea. Yhteisen tanssikautemme kruunaavat järjestämämme suositut Loppiaistanssiaiset. Pyrimme niissä noudattamaan vanhoja tanssiaisperinteitä juhlapukuineen ja tanssikortteineen. Tule mukaan!

 

Salonkitanssiryhmä keskiviikkoisin klo 19.30 – 21
                                                               

Kurssin hinta 45 €/hlö/lukukausi, ensimmäinen tunti on ilmainen tutustumiskäynti

 

Salonkitanssiryhmän omat sivut löydät osoitteesta 

www.salonkitanssi.fi

 

Voit myös juhlistaa omia tai ystäviesi juhlia tilaamalla salonkitanssiryhmän esiintymään juhliisi.

Lisätietoa:
diplomitanssinopettaja
Aune Koskela

sposti: aune.koskela@tanssipartner.fi

 

 

Koulutus järjestetään Kansalaisfoorumin tuella

 

 

 
 

Lempäälän Nuorisoseuran

 facebook-sivut